Hönö Tourist & Fishing AB

Det började 1965.

15 år gammal fick jag mitt första jobb efter att slutat skolan. Det var att köra en servicebåt mellan Hönö och bygget av fyren Trubaduren söder om Vinga. Min far körde fisketurer och Vingaturer med sin skuta Belle-Amie på 60-talet, då var jag med honom så ofta jag kunde.

Efter utbildning och arbete som snickare. Började jag rita och sälja kök för Osby kök AB 1973. Min far körde med sin skuta Belle-Amie en utställning för Osby kök. 1977 tog jag skeppare A examen (numera 7:an) och tog över verksamheten, köpte min egen skuta. 1977-1983 var jag runt Sveriges kuster, kanaler och sjöar där vi sålde Osby kök med båten ”Lidan”. Vi besökte ca. 100 hamnar varje år. En spännande tid när platser och människor skiftade.

Sverige är fantastiskt!

1986 började jag arbeta på Marbodal kök med butiksutveckling, därefter produktutveckling av kök. 2010-2014 för kökskoncernen Nobia. Efter mer än 40 fantastiska år i köksbranschen startade jag Hönö Tourist & Fishing AB och kunde göra vad jag gillar bäst. Köra båt, organisera upplevelser för gäster från hela världen, berätta om livet nu och händelser från historien.
2015 inköptes båten som fick namnet Belle-Amie efter min fars skuta, den var byggd 1890, samma år som Evert Taube och Vinga fyr kom till världen.

Det är intresset för den vackra skärgård vi bor i som jag vill förmedla till så många som möjligt. Besöksnäringen blomstrar på Öckerööarna med närheten till Göteborgsområdet. Många jobbar i branschen och det är min förhoppning att bidra till dess utveckling ännu mer.

Tillbaka där allt började, kör båt i skärgården mellan Hönö och Vinga. Detta är min passion istället för pension.

Välkommen ombord!
Bosse

Vi har över 70 recensioner på TripAdvisor där våra kunder har gett oss betyget ”utmärkt”.

Bosse var fantastisk! Så himla fin utflykt med historier berättade med grym inlevelse. Rekommenderar starkt att uppleva detta!

Lina M

Guiden och skepparen Bosse har skapat något alldeles extra. Turen var personlig, rolig och underhållande. På vägen till och från ön Vinga berättades spännande historier från förr. Kommer rekommendera denna turen till flera personer i min närhet. Tack Bosse för en fantastisk eftermiddag på din båt!

Oline

Jättebra guidad tur till Vinga med kapten Bosse vid ratten. Mycket intressanta historia fick vi höra under färden ut till Vinga. Kan verkligen rekommenderas

Kerstin P

Turen till Vinga var verkligen genomtrevlig, och kapten för skutan höll låda på sitt alldeles egna sätt, vi fick höra om inte bara Evert Taube utan även om sälar och tyska ubåtar m.m. Rekommenderas varmt!

AoMiLund

Så roligt och imtressant, våra barn tyckte sälsafarin var en höjdare. Vi hade en jättehärlig eftermiddag. Det märks att Bosse har ett brinnande historieintresse, och det förmedlade han så fint till oss som var med på båtturen.

Ann Gustafsson

En fantastisk tur! Fin och stabil båt även i sjögång.Trevlig, underhållande och påläst skeppare/guide som brinner för sin sak!

Bertil B

Bosse gillar det han gör och det märks. Helt fantastiskt trevlig tur på en finfin båt. Kan verkligen rekommendera denna tur. Prisvärt och genuint!

Johan J

Vi njöt av varje sekund! Intressanta berättelser levandegjorda av ’the Skipper’ när båten tryggt tuffade fram i gudomligt vacker västkustmiljö!

Kitty  W

Hållbarhet

Hönö Båtturer verkar för att så många som möjligt kan komma ut på en fin båttur utan egen båt för få ta del av livet i skärgården. Båten Belle-Amie körs på miljöklassad diesel MK-1. Alla sopor sorteras och fraktas till återvinningsstation.

Se vädret i Hönö Klåva och kajen där Belle-Amie ligger maj-september.

 Obs! bilderna uppdateras varje minut.

Hönö Båtturer i nära samabete med:

Följ med oss ut i den vackra skärgården!